søndag 31. mars 2013

Planløsning

God kveld

Når man skal pusse opp en hel leilighet så er det mye man må tenke på. I starten syntes jeg det var helt overveldene. Gulv, veggfarger, kjøkkeninredning, benkeplate som går til gulvet, fliser mellom benk og overskap på kjøkken, andre gulv på soverom, lamper, ja, i det hele tatt veldig mye å tenke på. Hovedfokuset vårt i første omgang ligger på kjøkken og stue. Dette fordi vi skal gjøre to rare rom om til en åpen løsning. Nå kan det være at mange synes åpen løsning er dumt, men ut i fra hvordan romløsningen blir, så tror vi dette vil bli bra. 


Den opprinnelige romløsningen ser slik ut som på tegningen over her. Så planen vår er å rive ned ca halve veggen mellom stua og kjøkkenet. På denne måten får et større allrom, men likevel delvis skjult kjøkkenløsning. På tegningen under, ser du hvordan vi tenker å ha det. Bjarte, som jo er ingeniør, har tegnet opp leiligheten i et program de bruker på jobb. Veldig greit synes jeg, det er så mye lettere å planlegge når man får se det visuelt hvordan det kan bli. 


Veggen mellom stue og kjøkken er slått nesten helt ned, men bygger såpass ut at den skjuler ene langsiden av kjøkkenet. På enden tenker vi forlenget arbeidsbenkeplate, samt mulighet for en barkrakk eller to. Døren inn til stua blir flytta, og døra inn til kjøkkenet blir fjerna. Der døra inn til kjøkkenet var, tenker vi å plassbygge et garderobeskap. 

Så til dere så har jeg et par spørsmål som vi kunne tenke oss litt input på:

1. Hva synes du om åpen løsning kjøkken/stue?
2. Hvilken farge gulv ville du valgt på et såpass stort areal?

Håper alle har en strålende påskekveld!

2 kommentarer:

  1. Jeg liker løsningen med åpen løsning, men liker at det er dør mellom kjøkken og gang slik at man slipper å gå i gjennom stua med handleposer osv. :)

    SvarSlett
  2. Synes også det er greitt med åpen kjøkken løsning, men ville absolutt hatt dør fra gang til kjøkken og heller flytta kjøkken på motsatt vegg under vinduet. Kan bli upraktisk å måtte gå gjennom stua for å komme til kjøkkenet. Lykke til :-)

    SvarSlett