onsdag 3. april 2013

Gulvene: Eik. Laminat eller parkett?

Som sagt så er det vanvittig mange valg å ta når man skal pusse opp. Har sett på tv at Petter Schjerven i sitt program sier at vi tar opp til 30 000 valg hver eneste dag, og det er en normal dag. Se for deg at du sitter å surfer etter inspirasjon på nettet da, slik som jeg gjør. Jeg googler "eikegulv", så blar jeg meg gjennom bilder, og for hvert et eneste bilde må jeg velge "liker" eller "liker ikke". Det er så mange fargenyanser å velge i, og når man først har valgt seg en retning, så blir det å spesifisere søket enda mer. Dette er å ta mange valg på høyt nivå. Jeg er sikker på at jeg tar 30 000 valg bare når jeg sitter et par timer å ser på hus jeg altså. 

Vi har falt på eik på gulvet. Parkett eller laminat? Må vel en runde rundt til de ulike som selger for å få litt råd. Slik jeg ser det nå så er det fordeler og ulemper med begge deler. 

Laminat: 
+ slitesterkt
+ lett å holde rent
+ holdbart

- kan gi litt plastikk-intrykk
- kaldt å gå på
- hardt

Parkett:
+ pent å se på
+ varmere enn laminat
+ mykt

- blir fort hakk og riper
- krever mye vedlikehold
- dyrere?

Vi har nok ikke tenkt å gå for den aller rimeligste parketten/laminaten, det sier jo seg selv at man får litt det man betaler for. Men sånn midt på treet prismessig. Er det noen som har erfaring med parkett og/eller laminat, som har en formening om det ene eller det andre? Er veldig gira på å få litt tips og personlige erfaringer :)


3 kommentarer:

 1. Vi har kjøpt laminat til kjøkken og soverommet i huset vårt. Merker at det er kaldt å gå på. Det er også laminat i stua/gangen fra før men der kan man liksom ha tepper som gjør det lunere. Laminat er rimeligere, ihvertfall har jeg fått inntrykk av det.
  Angrer kanskje litt for at jeg gikk for laminat på kjøkkenet siden det ble kaldt å stå på, ville nok ha gått for belegg istedenfor.
  Lykke til med valgene :)

  SvarSlett
 2. Jeg elsker gammeldagese tregulv og ønsket det i hele huset. Men det er jo forferdelig upraktisk, dyrt og krever mye vedlikehold. Men så oppdaget jeg vinyl........ Trodde aldri jeg skulle ha vinylgulv i huset mitt. Men når jeg fikk se det utvalget som finnes i sag, ble jeg solgt. Det er superlett å legge, enkelt å holde rent, varmt og varer for alltid. Og de har blitt flinke til å lage fine belegg. Jeg skal innrømme at jeg var skeptisk til å begynne med. Vinyl høres skikkelig 80-tall og fælt ut! Men jeg anbefaler å sjekke ut hvilke typer og mønster som finnes. Dra innom en forretning og se hvor fine de er😄😄😄😄

  SvarSlett
 3. Vi hadde laminat i leiligheten vi bodde i før og det var i grunnen supert :) Litt gulvkaldt, ja absolutt men parketten vi har i stuen nå er ikke spesielt mye varmere.

  Laminat er stort sett billigere ja, men på holdbarheten og finishen er det store forskjeller. Jeg vil anbefale Pergo sin laminat. De er kjent for å være veldig holdbare og har en fin finish. Den ligger nok i øvre mellomklasse prismessig men den er verdt pengene!

  Når det gjelder parkett spørs det sikkert også litt på prisen, men det er i alle fall sikkert at det blir merker og hakk mye lettere i det enn i en god laminat. Fordelen er jo at de fleste parketter kan slipes (i alle fall intil tre ganger). Jeg ønsker meg furu heltregulv i stue og soverom her hjemme, men det er i alle fall utsatt for merker og hakk, spesielt om man har dyr eller barn ;)

  Lykke til videre i prosjektet! Klem Ane

  SvarSlett